• HAKKIMIZDA
  • İLETİŞİM
  • Ara
Hakkımızda
    3 Ağustos 2009 tarihli Resmi Gazete'de yönetmeliği yayımlanan Erciyes Üniversitesi Klinik Mühendisliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (ERKAM)'ın bina inşaatını HASÇELİK Şirketler grubu üslenmiştir. Mart 2010’da temeli atılan binamız, Ocak 2011’de bitirilerek üniversitemize bağışlanmış ve 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL'ün katılımıyla 11 Nisan 2011 tarihinde resmi açılışı yapılan merkezimiz hizmet vermeye başlamıştır. Hayırseverler aynı zamanda kalibrasyon ve eğitim-öğretim laboratuvarlarında kullanılacak olan cihazları da üniversitemize bağışlamışlardır. Merkezimizin laboratuvar ve atölyelerini içeren bina kapalı alanı yaklaşık olarak 1400 m2’dir.

Merkezimizin temel amaçları; tıbbi teşhis ve tedavi amaçlı cihaz teknolojilerinin geliştirilmesinde, bakımında ve işletilmesinde mühendislik bilgi birikimi ve tekniklerini kullanarak sağlık hizmetlerinin kalitesini ve verimliliğini arttırmak, Biyomedikal mühendisliği alanında araştırma potansiyelini geliştirmek, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve diğer sağlık bilimlerinin Anabilim ve Bilim Dallarıyla, Mühendislik Fakültesi ve diğer ilgili Fakülte ve bölümler arasında işbirliğini tesis ederek yüksek lisans ve doktora çalışmaları yoluyla bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmak ve tıbbi teknolojinin gelişmesinde katkı sağlamak, Biyomedikal Mühendisliği ve MYO Biyomedikal Cihaz Teknoloji öğrencilerine, ilgili birimlerle koordinasyon halinde staj ve/veya uygulama dersleri imkanı oluşturmak, pratik ve güncel bilgilere ulaşmalarını sağlamak, Biyomedikal Mühendisliği eğitim-öğretimine katkıda bulunmaktır.

Adres : Köşk Mahallesi, Dede Efendi Sokağı 38030 Melikgazi / KAYSERİ
Faks : 0352 437 93 45
Öğrenci İşleri : 0352 437 93 45
E-Posta : erkamerciyes.edu.tr